0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Techmavo

De Techmavo is bij uitstek geschikt voor leerlingen die niet alleen graag met hun handen werken, maar ook een ruim mavo advies hebben. Dit ruime advies is nodig, want het vakkenpakket is pittig (Nederlands, Engels, wiskunde, nask, economie en Duits). Bovendien steken deze leerlingen extra veel tijd in de technische opleiding.

Kennismaken met techniek
In het tweede leerjaar maken de leerlingen via projecten elke week kennis met allerlei aspecten van de techniek, zoals ontwerpen, maken, werken met allerlei materialen en eigen werk op een goede wijze beoordelen. Ook het veilig werken en het samenwerken binnen de techniek komt aan bod. Vanaf leerjaar 1 leren de leerlingen bij het vak TO (toekomstoriëntatie) in elke afdeling op een heel praktische wijze wat de inhoud is van de techniekopleidingen bij de sector techniek:

- profiel PIE (produceren, installeren en energie)
- profiel  BWI (bouwen, wonen en interieur)
- profiel M&T (mobiliteit en transport)

Techniek in de bovenbouw
Na het tweede leerjaar kiezen de leerlingen een afdeling waar zij een dagdeel per week aan het werk zijn. Via uitdagende projecten maken de leerlingen kennis met de techniek. Natuurlijk worden de leerlingen geen volledig vakman, maar ze krijgen wel een brede basis in de techniek. Dit, gecombineerd met hun stevige mavo-diploma, geeft deze leerlingen een goede voorsprong naar mbo niveau 4 en vervolgens eventueel hbo.

Klik hier om de folder te openen.