0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Onderwijs op afstand

Bericht geplaatst op: 28-2-2020

Corona/onderwijs op afstand | update maandag 16 maart 2020

Beste leerlingen, ouders/verzorgers, 

Vorige week zijn we al begonnen met het voorbereiden van ‘onderwijs op afstand’. Vandaag en morgen maken we de laatste instructies en vanaf woensdag gaan we digitaal les geven.

 

Hoe werkt dit?

In de bijlage vindt je een instructiekaart Onderwijs op Afstand. In deze kaart staat precies hoe je dagindeling wordt. Hierbij volg je je normale rooster (dat in Magister staat).

Iedere dag om 9 uur begin je met een contactmoment met de mentor.  De mentor laat je weten hoe hij/zij contact met je opneemt. Hierna vindt je bij iedere les je opdracht. Sommige docenten gaan live-lessen geven. Hiervoor volg je de handleiding ‘leerling handleiding onderwijs op afstand’. En ja, hiermee vervalt dus het eerste lesuur. Er zijn ook opdrachten die in Magister staan. Of in de studiewijzers. Kijk dus goed bij ieder lesuur wat je moet gaan doen.

 

Controle vanuit de school is hierbij erg lastig. Daar hebben we u als ouder/verzorger bij nodig. Wij vragen u uw kind te begeleiden en te motiveren tijdens deze bijzondere omstandigheid.

 

Tijdens de komende 3 weken is de mentor het eerste aanspreekpunt. Is de leerling ziek, zijn er problemen met de software, zijn er problemen met de lesstof of zijn er andere belangrijke zaken die de school moet weten, meldt het dan aan de mentor.

 

Verder hebben we op dit moment nog de volgende mededelingen:

 - Voor leerjaar 1, 2 en 3: de oudergesprekken van maandag 30 maart en woensdag 1 april gaan niet door! Tijdens deze week wordt er door de mentor telefonisch contact met u opgenomen om de voortgang van de leerling te bespreken.

- Vooralsnog gaan de blokstages voor leerjaar 3 gewoon door.

- Alle mailadressen op onze school hebben dezelfde samenstelling. Wilt u een docent mailen gebruik dan het volgende mailadres:  de drielettercode van de docent + @sgdeoverlaat. Bijvoorbeeld: KLR@sgdeoverlaat voor de heer Klerks.

-  De RT-lessen gaan alleen door voor leerlingen uit leerjaar 4. Dit zal ook digitaal gaan gebeuren. Deze lessen zijn 1-op-1. De leerling vindt deze lessen in de agenda van Magister.

-  In de bijlage ook een handleiding leerling-officepakket. Dit kun je installeren om bijvoorbeeld ook Word en Excel te gebruiken.

 

Voor het 4e leerjaar: ook wij zijn bezorgd over het hoe-en-wat rondom het examen. Wij wachten op dit moment nog op informatie vanuit het Ministerie. Hierbij zullen wij de landelijke richtlijnen gaan volgen. Wij vermoeden dat het Ministerie komt met alternatieve data waardoor alle PTA’s kunnen worden afgerond en de CSPE’s op een later tijdstip kunnen worden afgenomen. Voorlopig mogen de praktijkexamens afgenomen worden tot 3 juli. Natuurlijk houden wij u op de hoogte.

 

De school is telefonisch niet bereikbaar. Mocht u een dringende vraag hebben dan kunt u ons via WhatsApp een bericht sturen met telefoonnummer: 085 105 1108. U kunt ook mailen naar info@sgdeoverlaat.nl

 

TO DO leerlingen:

- lees de instructiekaart

- installeer onderwijs-op-afstand op je laptop of device

- en zorg dat je woensdag a.s. om 9 uur klaar zit voor je eerste les

Veel succes!Terug