0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Extra info > Onderwijs op afstand

Bericht geplaatst op: 18-3-2020

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorgers,

De medewerkers van de Overlaat zijn hard aan het werk om het onderwijs op afstand zo goed mogelijk vorm te geven. Het is de bedoeling dat morgen iedereen van start kan gaan. Wel blijkt dat, als we proefdraaien, de programma's overbelast kunnen raken omdat heel Nederland op Magister wil of heel de wereld op Office 365-Teams aan het werk is. Maak dus ook gebruik van WhatsApp en mail.

Ik hoop dat de leerlingen begrijpen wat er van hun wordt verwacht. Nogmaals: dit is geen vakantie! 

Een paar punten:

  • Mochten we na 6 april weer normaal open zijn dan worden de volgende dagen ingezet voor onderwijs. Dat betekent dat op 10 april gewoon les wordt gegeven en er dus geen ontwikkel- c.q. studiedag is. Leerlingen zijn dus NIET vrij die dag zoals nu in de jaarplanning staat.
  • Tevens is er op 4 mei geen sportdag maar een lesdag / examen-voorbereidingsdag. 
  • Mochten we na 6 april weer normaal gaan draaien dan starten de blokstages van de 3e klassen vanaf die datum 6 april. Leerlingen mogen NIET eerder beginnen i.v.m. de genomen maatregelen. Of de stages überhaupt doorgaan is afhankelijk van de bereidwilligheid van de bedrijven en instellingen.  U ontvangt hier nog nader bericht over.
  • De school is deze week open van 08.00 tot 16.30 uur. Vrijdagmiddag wordt, afhankelijk van de vraag, besloten wat we volgende week doen. 
  • De school is telefonisch niet bereikbaar. Vragen kunnen worden gesteld op ons nieuwe WhatsApp-nummer 085 - 1051108 en veel informatie staat al op onze website.
  • In het primair onderwijs worden veel kinderen opgevangen van ouders die werken in vitale functies. Wij hebben geen verzoeken gehad om kinderen opvang te bieden. Om onze collega's in het primair onderwijs te ondersteunen wordt onze nieuwe Tech-Bus  ingericht en in gebruik genomen om materiaal naar die locaties te brengen zodat ze daar variatie in hun programma kunnen aanbrengen. 
  • De Overlaat = Ondernemend en Trendsettend.

Tot slot nogmaals mijn oproep aan alle ouders om hun kinderen te stimuleren in het school- en leerritme te blijven. Op tijd aan het huiswerk, op tijd contact zoeken met de docent of mentor, op tijd naar bed en niet de hele dag gamen of lanterfanten. Ik herhaal: het is geen vakantie!


Terug