0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Info toetsen/schoolexamens

Bericht geplaatst op: 19-3-2020

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s),

 

Gisteren werd er weer een nieuw bizar hoofdstuk toegevoegd aan dit vreselijke coronavirus-boek. De landelijke centraal examens (CSE en CSPE) gaan niet door. Wat betekent dit nu? 

 

Dit betekent dat de resultaten van de schoolexamens zullen gaan bepalen of er een diploma komt. 

 

En ik waarschuw nu meteen voor te veel optimisme. Er zijn heel veel leerlingen die nog van alles moeten doen om hun PTA sluitend te krijgen, om achterstanden weg te werken, om toetsen in te halen of te herkansen. Bovendien heeft de minister aangekondigd dat er een landelijke normering gaat komen, een soort slaag- / zak-regeling. En we weten nog niet hoe die er uit gaat zien. Dat moeten we sowieso afwachten.

 

Ik raad leerlingen dus af om nu te denken dat ze geslaagd zijn en het schoolwerk te staken. Daar is het nog veel te vroeg voor.

 

Vanochtend en de rest van deze week wordt er door de examencommissie, leerlingenadministratie en de vakgroepvoorzitters gekeken wat elke leerling nog zou moeten doen aan toetsen, praktijk en theorie, inhalen of herkansen. Vervolgens wordt gekeken of, hoe en wanneer dit zou moeten gebeuren. Dat is een flinke klus en moet zorgvuldig gebeuren. Dus daar komt vandaag geen helderheid over. Maar zoals je hebt gehoord van de minister hebben we daar ook de tijd voor.

 

Zodra er meer bekend is zullen we dit communiceren. Ondertussen; blijft bezig met je (school-)examens en vooral blijf gezond. Terug