0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

We waren al goed. Nu zijn we EXCELLENT!

Bericht geplaatst op: 6-7-2017

Scholengemeenschap de Overlaat in Waalwijk heeft het predicaat 'Excellent' mogen ontvangen van de minister van OCW. Wij zijn daarmee de eerste en de enige school in Midden-Brabant die deze prestigieuze prijs in ontvangst heeft mogen nemen. 

In juli vorig jaar had de inspectie van het onderwijs onze school al als goed gewaardeerd op de kwaliteitsgebieden: onderwijsresultaten, onderwijsleerproces en kwaliteitszorg.

De Overlaat was ervan overtuigd dat haar aanpak meer verdiende en er werd besloten om mee te gaan doen aan het traject ‘Excellente scholen’. Scholen in heel Nederland kunnen zich aanmelden bij een onafhankelijke jury die hen gaat beoordelen op hun excellentieprofiel. Vervolgens verifieert de jury of dit profiel - datgene waar de school in uitblinkt - goed wordt uitgevoerd, herkenbaar is, doorwerkt bij de leerlingen en in de gehele school en of het past binnen de visie van de school.

 

In het profiel van de school staat dat ze uitblinkt in het versterken en verbinden van handelings- en opbrengstgericht werken om uit de leerling te halen wat er in zit door onderwijs op maat te bieden.

 

Er is sprake van een zeer uitgebreid keuzeaanbod, goede lessen, goede resultaten, goed onderwijs, veel leerlingen stromen op naar een hoger niveau, er zijn weinig doublures en er is goede ondersteuning in en buiten de les.

 

Zowel de inspectie als de jury was in hun rapporten lovend over de school.

 

Zo schreef de inspectie: "de onderwijsresultaten zijn al jaren stabiel en meer dan voldoende en hiervoor verdient de school een compliment".

 

En de jury schreef onder meer: "het opbrengstgericht werken laat zien dat de school meer uit haar leerlingen weet te halen dan er ogenschijnlijk vanuit het advies van de basisschool inzit".

 

De leerlingen, ouders en medewerkers van de school zijn buitengewoon trots op dit resultaat.

 

Het predicaat geldt voor zowel de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg als voor de MAVO (gemengd/theoretische leerweg) en is drie jaar geldig.

Klik hier om het hele juryrapport te lezen.

 

 


Terug