0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Vacatures Office 365 Login Menu

Leerwegen

Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-basis of vmbo-b) In het vmbo-b krijg je 12 uur per week beroepsgericht onderwijs (praktijkles dus) en verder algemeen vormende theorievakken zoals bijvoorbeeld Nederlands en Engels. Hierna kun je verder naar het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo-kader of vmbo-k) Als vmbo-k-leerling krijg je ook 12 uur per week beroepsgericht onderwijs (praktijkles) en dezelfde theorievakken als bij vmbo-basis, alleen iets moeilijker. Hierna kun je verder leren op het mbo.

Gemengde leerweg (vmbo-gl) In de gemengde leerweg krijg je vooral theorievakken en één praktijkvak. De theorievakken zijn weer iets moeilijker. Hierna kun je verder leren op het mbo of doorstromen naar de havo.

Theoretische leerweg (vmbo-t of vmbo-tl) of mavo+
In de theoretische leerweg krijg je alleen algemeen vormende theorievakken. De vakken zijn van hetzelfde niveau als in de gemengde leerweg. Hierna kun je verder leren op het mbo of doorstromen naar de havo.

Op de Overlaat hebben wij ook een mavo+ optie. Je volgt dan 6 theorievakken én een extra praktijkvak. Vanaf 2024 gaan de theoretische en gemengde leerweg in het vmbo namelijk op in een nieuwe leerweg met een praktijkgericht programma. Voordeel hiervan is dat onze leerlingen op deze manier al beter voorbereid zijn op hun vervolgopleiding.