0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Over onze mavo+...

Categories: Nieuws, Sliderhome | Author: B.H.M. van den Brandt | Posted: 12-10-2021 | Views: 1019

Wij lopen vooruit op een belangrijke onderwijsvernieuwing. Je kunt bij ons met een extra praktijkvak een mavo+ diploma halen! Je volgt dan 6 theorievakken én een extra praktijkvak. Vanaf 2024 gaan de theoretische en gemengde leerweg in het vmbo op in een nieuwe leerweg met een praktijkgericht programma.


Onze gemengde en theoretische leerweg leerlingen maken al jaren gebruik van deze mogelijkheid en voor het profiel Economie & Ondernemen zijn we zelfs landelijk pilotschool. En wij bieden maar liefst 7 profielen aan, uniek in de regio, volop keuze voor jou! 


Doel van deze nieuwe leerweg is om jullie optimaal voor te bereiden op doorstroom naar mbo-4 opleidingen of havo. Door in de nieuwe leerweg, door middel van een praktijkgericht programma, kennis te maken met de wereld van arbeid en beroep krijg je de mogelijkheid je talenten te ontdekken en te ontwikkelen en op basis van ervaringen gefundeerde keuzes te maken. Uiteraard worden jullie bij het maken van deze keuzes begeleid door middel van een LOB-programma, dat onderdeel is van het praktijkgerichte programma. Met het praktijkgerichte programma ontwikkelen jullie daarnaast algemene en praktische vaardigheden, als samenwerken, plannen, organiseren, onderzoeken en presenteren, waarmee ze goed voorbereid worden op doorstroom naar een opleiding op mbo-4-niveau of havo.

 

Meer weten over de nieuwe leerweg? Bekijk deze animatie!

Bookmark and Share

Return to previous page