0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

De school

Sg de Overlaat is een school voor MAVO+, TechMavo en Voorbereidend MBO (VMBO). De school biedt onderwijs aan ongeveer 1000 leerlingen in de gemengd/theoretische, kader- en basisberoepsgerichte leerwegen in de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn en Economie. Binnen deze sectoren bieden wij de volgende 7 profielen aan: 

  • Z&W (Zorg & welzijn) 
  • PIE (Produceren, installeren en energie)
  • M&T (Mobiliteit en transport)
  • BWI (Bouwen, wonen en interieur)
  • HBR (Horeca, bakken en recreatie)
  • D&P (Dienstverlening en producten)
  • E&O (Economie en ondernemen)

Wie het moderne gebouw ziet, weet het meteen: de Overlaat is groot in kleinschaligheid. Het is een overzichtelijke school waar elke leerling aandacht krijgt. Docenten en leerlingen kennen elkaar. Veel kinderen en hun ouders kiezen heel bewust voor zo’n veilig en vertrouwd schoolklimaat. De Overlaat valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Samenwerkingsschool de Overlaat. 

De Overlaat bestaat sinds 1941. In 1983 gingen verschillende VBO-scholen in Waalwijk samen en werd er een splinternieuwe school gebouwd. Uiteraard werd het schoolgebouw in de loop van de jaren gemoderniseerd en uitgebreid, het voldoet nog steeds helemaal aan de eisen van modern onderwijs. Zo staat er nu dus al meer dan 35 jaar op de bekende plek aan de Eikendonklaan een echte Langstraatste Overlaat.


Vanaf september 2020 wordt het Overlaat Techlab: Let’s Play de Langstraat. Dé plek waar naast de vmbo/mavo+ leerlingen ook leerlingen uit het basisonderwijs al kennis kunnen ontdekken en zich verwonderen op een nog breder vlak. 7 thema’s, gelinkt aan onze vmbo profielen: logistiek, natuur science, programmeren, produceren, marktplein en design. Ook hebben we een speciaal klaslokaal op wielen