0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Verbouwingsupdate

Bericht geplaatst op: 23-8-2018

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Gelukkig zijn wij deze week weer begonnen. Ik vind het altijd een mooi moment om het gebouw te zien volstromen met onze leerlingen. Dan is het weer een echte school i.p.v. een leeg gebouw.

Nu is er wel wat te doen om dit gebouw. Zoals bekend zijn we bezig met een grote verbouwing. Een complexe revitalisering waarbij vooral het theoriegebouw aangepakt wordt. In grote lijnen betekent dit dat als we klaar zijn (de verwachting is in december) de buitenkant vernieuwd is en dat er in het gebouw een luchtbehandelingssysteem is, er nieuwe kleurige vloerbedekking is gelegd, alle muren in de lokalen gespoten zijn, er nieuwe plafonds met led-verlichting opgehangen zijn en alle toiletgroepen zijn vernieuwd. Daarnaast worden de puien vervangen.

Maar tegelijk moet de school doordraaien. Dat is een logistieke uitdaging waarbij we enige flexibiliteit en improvisatievermogen vragen van alle betrokkenen. Belangrijkste is dat er schoon en veilig in de school geleerd en gewerkt kan worden. Daar zorgen we voor.

Een korte opsomming van wat er in de zomervakantie allemaal is gebeurd:

 • een groot deel van de buitenmuur is schoongespoten en zijn de voegen uitgehakt en opnieuw gevoegd;
 • een deel van de puien van de praktijkvleugel D (Economie & Ondernemen, Mobiliteit & Transport) zijn gespoten. Uiteindelijk krijgen alle puien die niet vervangen worden en zichtbaar zijn vanaf de straat deze behandeling;
 • in een deel van gebouw B (theoriegebouw) hangen inmiddels de nieuwe kanalen voor de luchtbehandeling klaar om doorgetrokken te worden naar de andere gangen. Zodra de luchtbehandelingskast op het dak is geplaatst wordt deze in werking gesteld;
 • een deel van de nieuwe plafonds zijn geplaatst en een deel van de nieuwe led-verlichting is opgehangen;
 • de toiletten voor de leerlingen (in de centrale hal op alle drie de verdiepingen) zijn klaar. Hier en daar nog een lamp ophangen maar ze zien er prachtig uit met een nieuwe vloer, nieuwe tegels, wc-potten, tegels en spiegels;
 • de Biologie en Natuur - Scheikundelokalen krijgen deze week nieuwe meubels en zijn dan 'top of the bill';
 • de keuken en bakkerij van de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) zien er prachtig uit;
 • lokaal 013 is geheel opnieuw ingericht voor het profiel D&P (Dienstverlening en Producten);
 • de administratie en het magazijn zijn gerenoveerd en weer in gebruik;
 • de elektra is gemoderniseerd;
 • In de lokalen Kunst en Cultuur (W02 en W03) liggen nieuwe vloeren.

Goed voor u om te weten is dat we de komende weken en maanden in diverse fases verder gaan met het moderniseren van alle lokalen in gebouw B. Om dit mogelijk te maken staan er acht noodlokalen op het terrein die we kunnen inzetten.

Tevens wordt de personeelskamer uitgebreid, de dakbedekking vervangen en komen er 300 zonnepanelen op het dak en worden nieuwe puien geplaatst en voorzien van mooie antracietkleurige zonwering. Op deze manier krijgen we een modern, duurzaam gebouw.

De planning is dat we voor de kerstvakantie klaar zijn en het nieuwe, frisse, moderne en duurzame gebouw op onze open dag (19 januari 2019) aan iedereen kunnen tonen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.


 Met vriendelijke groet,


Otto Dooijes
algemeen directeur / bestuurder 
 


Terug

Engage: Survey